Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(リツイート順)

226
“İstikrar getirecek” diye pazarladıkları Şahsım Rejimine; ekonomide ne “bakan” ne de “bürokrat” dayanıyor. Şahsım Rejiminde geçen 3 yıl 6 ay 19 günde 5 TÜİK Başkanı gördük. Önceki Başkan da, daha yılını göremeden görevden alındı. Hem de “kul hakkı yemem” dedikten, hemen sonra…
227
(1) Uluslararası kuruluşların dün yayımlanan tahminlerine göre Türkiye, 2021’de dünyanın en büyük 20 ekonomisi liginden düşüyor.
228
Biz korkudan değil; huzurdan yanayız. Biz baskıdan değil; özgürlükten yanayız. Biz kutuplaşmadan değil; kucaklaşmadan yanayız. Biz kin ve nefretten değil, sevgi ve saygıdan yanayız. #BizKazanacağız; 85 milyon yurttaşımız kazanacak! #BizKazanacağız; tüm Türkiye kazanacak!
229
Raporlar ortada… Depremin büyüklüğü, şehirlerin neresinde ne kadar etki yapacağı, alınması gereken önlemler… Tüm bu raporlarda bilim insanları, odalar, namuslu bürokratlar tarafından tek tek anlatılmış. Ülkeyi yönetenlere de teslim edilmiş. Onlar ne yapmış? Koca bir HİÇ!
230
Traktör nerede? Traktör yok. Tank nerede? Tank yok. Karasu’da yer tahsis ettiğiniz, Katar Emiriyle birlikte temelini attığınız fabrika şimdi sökülüyor, sizden tık yok. Bir zahmet, bu rezaletlerin sebebini de milletimize bir açıklayıverin.
231
Faize faiz değil, “mevduat kazancı” diyen dil; Dolarla Avroyla yandaşa rant dağıtan ihalelere de elbette Pi Pi Pi der.
232
1) İş başına geldiklerinde nasıl başladılar? 2002 sonunda; Tüketici enflasyonu: % 29,75 Üretici Enflasyonu: %30,84. Şimdi nasıl gidiyor? 2022 Şubatında; Tüketici enflasyonu: % 54,44 Üretici enflasyonu: % 105,01.
233
Bu devran dönecek. İşçinin, memurun, emeklinin hakkını kalem oynatarak gasp edenler millete hesabını verecek. twitter.com/kilicdarogluk/…
234
Dünyanın hiç bir yerinde, Hazine ve Maliye Bakanı "yatırım tavsiyesi" vermez. Oldu da verdi. Tavsiyesiyle yatırımcıları silkeleten bir bakan, O koltukta bir dakika oturamaz.
235
"Faiz sebep, enflasyon sonuç" dedi. "Faizi indiriyoruz, enflasyon da inecek" dedi. "Nas" dedi. Bu ay da "nas", "pas" dedi.
236
Dolar 14 TL. Sorumlusu, 128 milyar doları hiç edenlerdir. Net rezervleri -38 milyar $'a düşürenlerdir. "Faiz sebep, enflasyon sonuç" safsatasıyla, Milli paramızı pul edecek zemini hazırlayanlardır. Sorumlusu "ekonominin kitabını yazdım" diyen, Yarı cehalettir.
237
Hep 50 liralık benzin alıyorum diyenler, bugün 50 liraya 2 litre benzin bile alamıyor. Geçtiğimiz yıl 55 litrelik araba deposu 429 liraya dolarken; bugün aynı depo 1449 liraya doluyor. Arabanın tek depoda benzin masrafı yüzde 238 arttı. Milletimizin yazını kışa çevirdiler.
238
"Faiz düştü, enflasyon da düştü, düşüyor" diyen; bugün de benzinin litresine 46 kuruş zam yaptı. 55 litrelik bir deponun benzin masrafı son bir yılda 400 liradan 777 liraya çıktı. Son bir yılda benzine gelen zam yüzde 94.
239
Paramızı pul edenlerin, 500 liralık banknot çıkaracağı söyleniyor. Ama o da yetmez. En büyük banknot olan 200 lira, 2009 Ocak ayında çıkarıldı. O gün 200 lira ile alınan aynı mal ve hizmeti, bu gün almak için: 2 tane 500'lük bir de 50'lik banknota ihtiyaç var. Nereden nereye...
240
Erdoğan, Meclis'e gelmeyen Ak Partili vekillere kızmış; “Aldığınız maaş haramdır hakkımı helal etmiyorum” demiş. “Bunlar milletten koptu” derken boşa demiyoruz. Erdoğan merak etmesin, milletimiz kendine sırt çevirenlere hakkını sandıkta zaten helal etmeyecek. Artık gidiyorsunuz.
241
Elhamdülillah, Saraylarınızda sizin haliniz ortada da, Milletin evlerinde çocuklarımızın hali de ortada. Sayenizde Anneler çocuklarına karne hediyesi üç kalem pirzolayı anca yediriyor.
242
Erdoğan çıkmış, Daha doğru dürüst tuvalet götüremediği insanlara, “1 yılda tüm binaları inşa edeceğim” diyor. Derdi insanların sıkıntısını çözmek değil, Bol bol temel atıp beceriksizliğini unutturmak Enkaz altında kalan insanlarımızın kırkı çıkmadan Acıların üstüne beton dökmek… twitter.com/ankahabera/sta…
243
Birkaç metrekare zemin üzerine, Yalap, şap döşenen demirler, Üzerine dökülmüş beton… Her işleri yalan… Her işleri dolan… İşte size Recep Tayyip Erdoğan… twitter.com/ankahabera/sta…
244
Erdoğan: “Alansa benim alanım da ekonomi. Netice de ortada.” Sebebi olduğu ekonomik yıkımın neticesiyle, bir de hiç sıkılmadan övünüyor. Atalarımız boşuna dememiş: “Yarı cahil, kör cahilden beterdir.”
245
Son 20 yılda; 2 trilyon 538 milyar$ vergi topladılar. İçeriden, dışarıdan 125 milyar$ borç aldılar. 63 milyar$ özelleştirme yaptılar. Toplam 2 trilyon 726 milyar$ harcadılar. Bu kadar büyük kaynaklarla iki tane Depreme Dayanıklı Türkiye inşa edilirdi. Bu paralar nereye gitti? twitter.com/halktvcomtr/st…
246
Geliyor gelmekte olan.
247
Millet İttifakı’nın iktidarında, CUMHURİYET ve HALK, DEVA bulacak. DEMOKRAT Türkiye, İYİ olacak. GELECEK ve SAADET milletimizin olacak. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Herkesin Cumhurbaşkanı olacak. Biz hazırız. Güzel, görkemli, “Muhteşem Türkiye” için “Haydi Bismillah!” twitter.com/ankahabera/sta…
248
Erdoğan sarayında, milletin feryatlarına kulaklarını tıkarken; Suzan Şahin vekilimiz komşularını enkaz altından çıplak elleriyle çıkarmaya çalışıyordu. Meclisin kürsüsünden, milletin derdini dillendiren vekile hakaret etmek, milli iradeye saygısızlıktır.
249
1) Hata bir kez yapılırsa hatadır. Hatada ısrar ise bir tercihtir. Liyakatsiz saray yönetimi ve onun ısrarla uyguladığı “faiz sebep enflasyon netice” safsatası ekonomiye ateşten bir gömlek giydirdi. Enflasyon patladı. Ödemeler dengesindeki kanama ve döviz açığı daha da ağırlaştı.
250
Aziz Milletim; İngiltere, Türkiye’de mülteci merkezleri kuracağını söylüyor. Bu yetkiyi İngiltere’ye kim verdi? Erdoğan Şahsım Hükümeti, ne yazık ki, milletimizi sırtından hançerliyor. Herkes bilsin. Türkiye; Müstemleke değildir. Ve Erdoğan Şahsım Hükümetinden çok daha büyüktür. twitter.com/bbcturkce/stat…