Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(古い順)

351
Dışarıdan % 8,6 faizle borçlan. Son 19 yılın rekorunu kır. ABD’nin ödediği faizin 4 katını, İngiltere’nin 7 katını ödemeye razı ol. Sonra kalk, "Türkiye ekonomisini kur faiz sarmalından kurtardık" de. Allah'ım bu zatın aklını bir geceliğine bize ver de şöyle rahat rahat uyuyalım.
352
Gerçeklerin er ya da geç, ortaya çıkmak gibi bir huyu var. Dövize endeksli mevduatlar bu hafta çözülmeye başlıyor. Hazine'ye ilk aşamada binen doğrudan yük 10,4 milyar TL. Şirketlere tanınan muafiyetle, vazgeçilen 13 milyar TL vergi geliri de cabası. Bunlar da daha iyi günler.
353
TCMB döviz kasasının son hali bu. Kasada No Papel... Bu da yetmez, kasanın 45,3 milyar dolar borcu var.
354
2023 hedeflerinin hepsi çöpe gitti. Ama hala “2023’de ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz” masalı anlatıyorlar. Bildikleri en iyi şey: Salla yalanı, bulunur inananı… twitter.com/gazetesozcu/st…
355
Atama İç İşleri Bakanı daha dün “Vallahi Bağdat dünyanın en huzurlu şehri olacak, Suriye dünyanın en güvenli ülkesi olacak. Onun İçin yapacağımız çok iş var” diye ahkam kesiyordu. Ahkam kesmeyi bırakın da sınırlarımızı koruyun. Koruyamıyorsunuz. İzzetüikbal ile çekilmeyi bilin. twitter.com/aykiricomtr/st…
356
Sarayın yediklerini hazmetme ve şifa reçetesi belli oldu. Manda yoğurdu (1kg, çömlekte): 78 TL, Kestane balı (460 gram): 180 TL, Medine Hurması (1 kg): 120 TL, Yulaf ezmesi (350 gr): 27 TL Yatmadan önce karıştırarak yiyorsunuz. Afiyet olsun!
357
Mesele; Sarayın yatmadan şifa niyetine yediği "Manda yoğurdu, Medine hurması, Kestane balı ve yulaf karışımı" değil. Asıl mesele bu saray idaresinde; Milletimizin çöpten rızık toplamaya çalışmasıdır. Peki bu ülkeyi, bu hale kim getirdi? Bu iktidar getirmedi mi? Cevap arşivden.
358
Geliyor, gelmekte olan. Türkiye kazanacak. Demokrasi kazanacak.
359
Erdoğan, sanki Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı değil, Katar Devleti’nin Fahri Cumhurbaşkanı… Sakarya Tank Palet, Katar’a… Borsa İstanbul’un %10’u, Katar’a… Talan İstanbul üzerindeki araziler, Katar’a… Milletin ulaşamadığı etler Katar’a… Bu nasıl bir Katar aşkıdır?
360
Atalar "Ramazan bereketiyle gelir" derler. Ama "Şahsım Hükümeti" sayesinde, Ramazan bu sene, bereket yerine, zam yağmurlarıyla beraber geldi. Ete %48 zammın üstüne %10 zam, Şekere %31 zam. Ne de olsa Saray ve yanaşmalarının gözünde, "Olan dört bağlar, olmayan dert bağlar."
361
Yazıklar olsun! Bunların sevdiği tek yeşil, Doların yeşili. #ZeytinimeDokunma
362
AK Parti Genel Başkanının “ben ekonomistim” dedikten sonra, bu iddiasını ispatlamak için ıslak imzalı Üniversite diplomasıyla, okuduğu ders ve aldığı notları gösteren transkripti kamuoyuyla paylaşma kararını son derece olumlu buluyoruz.
363
Memleketin hali: Avrupa’ya okumuş eğitim almış, doktorlarımızı, mühendislerimizi ihraç ediyoruz. Avrupa’nın çöpünü ithal ediyoruz. Bu çürük çarık düzen daha fazla devam edemez.
364
Tekirdağlı emekli hemşerim; Çok sevdiği kuru üzümü yiyemiyor, Torununa harçlık veremiyor, Ölenlerin dağıtılan elbiselerini alıp giymek zorunda kalıyor. Milletimiz herkesin ne yaptığını görüyor, notunu veriyor. Tasdiknamelerini ellerine tutuşturmak için sandığı bekliyor.
365
Boş tost, Boş baklava, Boş dürüm, Ekmek kuyruğu, Kıyma kuyruğu, Yağ kuyruğu, Şeker kuyruğu, Soğan, patates kuyruğu... Erdoğan Şahsım Hükümetinin ülkemize yaşattığı bu kötü kabusu hep beraber aşacağız. twitter.com/i/status/15099…
366
92 yıl önce bugün, TBMM’de kabul edilen Belediye Kanunuyla Türkiye’de kadınlar yerel yönetimlerde seçme ve seçilme hakkını elde etti. Bu kıymetli günün yıl dönümünü kutluyor, Büyük Önderimiz Atatürk’ü bir kere daha saygı ve rahmetle anıyorum.
367
Nasıl başladılar? 2002 Aralık: Tüketici enflasyonu yüzde 29,7, Üretici enflasyonu (toptan eşya) yüzde 30,8. Nasıl gidiyor? 2022 Mart: Tüketici enflasyonu yüzde 61,1 Üretici enflasyonu yüzde 115,0 Nereden nereye...
368
Bu zam dalgasının sorumlusu kim? Bu ülkenin 128 milyar dolarını yok yere heba edip, Merkez Bankasının kolunu kıran kim? “Faiz sebep enflasyon sonuç” safsatasıyla, Merkez Bankasının diğer kolunu kıran kim? Elbette Recep Tayyip Erdoğan!
369
Gel vatandaş gel! Yerini bulabilirsek, TÜİK marketlerindeki fiyatlara gel.
370
"Hırsız içeriden olursa kapı kilit tutmaz."
371
OECD ve G-20 ülkeleri arasında enflasyon şampiyonuyuz. Türkiye'deki enflasyon artık uluslararası karşılaştırmalarda grafiklerin ölçeğine sığmıyor. Ve bu zulmü milletimize yaşatanlar hiç sıkılmadan "Elhamdülillah işler iyi" diyebiliyor. Ne diyelim; utancı gidenin kalbi de ölür.
372
Geldiğinde bu ülkede çeyrek altın 27 liraydı. 20 yılın sonunda giderken 27 liraya bir kilo yeşil biber alınamıyor. Sonra beyefendi çıkıp hiç sıkılmadan Avrupalılar için ağıt yakıyor. Avrupalıyı bırak! Ülkemizde yarattığın yıkıma bak!
373
Millete "sabırla koruk helva olur" diyenler, Batırdıkları ekonominin helvasını, Sazlı, sözlü iftar sofralarında yiyor. Yiyin efendiler, yiyin; bu han-ı iştiha sizin.
374
Ülkemiz yangın yerine dönmüş, kalkmışlar bunlar Avrupalıya ağıt yakıyorlar. Avrupa ülkeleri enflasyonda bizden daha vahim durumdaymış… Yakında Avrupalılara yardım için de İBAN gönderirlerse şaşmamak lazım.
375
"Eve deli, Ele iyi" olmak diye işte buna denir. Halkımızın sırtına milyarlarca dolar yük yüklediniz. Toplumsal yapımızın içine dinamit yerleştirdiniz. Bir de şimdi hiç utanmadan: "Bugün dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumundayız" diye övünüyorlar.