Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(古い順)

601
Sene başından bu yana Türk Lirası Gürcü Larisine karşı %36, Rus Rublesine karşı %42, Suriye Lirasına karşı %28, Bulgar Levasına karşı %17 değer yitirdi. Eskiden Trakya’da “Bulgar’a gitmek” diye bir deyim vardı. Şimdi Bulgaristan’dan gelip Edirne’de alışveriş yapıyorlar. #DolarTL
602
"Epistemolojik kopuş" "Heteredoks politika" "Nöro ekonomi" zırvalamaları bir yana, Ayan olana delil aramak beyhudedir. Erdoğan sebep, enflasyon sonuçtur!
603
1) Geçen yıl bu zamanlar “Çin modeli” diyerek, Nasreddin Hocanın borç ödeme fıkrasına benzer bir safsata uydurdular. Faiz düşecek, TL değer kaybedecek, İhracat, İthalatı aşacak, Cari denge fazla verecek, Rezervler dolup taşacak, TL değerlenecek, Nihayetinde enflasyon düşecekti.
604
Erdoğan, "2023'de dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz" diye yıllarca millete söz verdi. Türkiye'yi ilk 10 ekonomi arasına sokamadı. Ama giderken, ülkeyi en yüksek enflasyona sahip 5 ekonomi arasına soktu. Çakma doktor candan eder. Çakma ekonomist ülkeyi berbat eder.
605
1)1980’den 2022’ye acıklı bir “az gittik, uz gittik, dere tepe düz gittik, bir arpa boyu yol gidemedik” hikâyesi. 1980’de küresel gelirin binde 9’una sahiptik. 20 yıllık AK Parti hükümetlerinden sonra binde 8’ine. Çok büyük kaynaklar kullanıp, çok büyük fırsatları heba ettiler.
606
Ülkeyi uçuracağız diye pazarladıkları ucube saray rejiminde, hayattan uçup giden canlar... Ve 20 yılın sonunda hala hiç sıkılmadan; "Madenlerde hiçbir eksik, Hiçbir gereksiz risk görmek istemiyoruz" diyorlar. Bilmiyorlar ki millet bunların yüzünü artık hiç görmek istemiyor.
607
"Hazine'nin kasasından tek kuruş para çıkmayacak" dedikleri, Kur Korumalı Mevduat ile Hazine Kasasından 7 ayda çıkan faiz ödemesi 84,9 milyar TL. Hep diyoruz: Yarım doktor candan eder. Yarım hoca dinden eder. Yarım ekonomist ülkeyi berbat eder.
608
Kur Korumalı Mevduat için bütçeden şu ana kadar 85 milyar TL faiz ödendi. TCMB’den yapılan ödemeler ise saklanıyor. CHP grubu TCMB’ye millet adına “KKM için ne kadar kamu kaynağı harcadın?” diye soruyor. TCMB bürokratları “TBMM’ye bilgi vermem” diyor . Bunu asla unutmayacağız.
609
İfade özgürlüğünden, Basın özgürlüğünden korkan gölgeler Saraylarının duvarlarına ve kullanışlı memurlarının arkasına sığına dursun. Milletimizin sandıkta diyeceği bellidir: Kahrolsun istibdat. Yaşasın hürriyet. #Tele1yalnızdeğildir
610
Oyun belli: #Faiz Kasım'da tek haneye çekilir. Aralık'tan itibaren baz etkisiyle enflasyon nispeten geriler. Bu, "Faiz sebep, enflasyon netice" diye pazarlanır. Millet de buna inanır. Ama ne demişler? Bade harabül Basra. Kurt kışı geçirir. Ama yediği ayazı asla unutmaz.
611
Nutuk; CHP’nin 2. Büyük Kurultayında 15-20 Ekim 1927 tarihleri arasında okundu. Mayasında “antiemperyalizm” ve “çağdaşlaşma” olan Nutuk, dün olduğu gibi bugün de yolumuza ışık tutuyor.
612
Daha sadece partisinin Genel Başkanıyken, Amerika’da karanlıklar prensi Richard Perle ile gizli saklı masaya oturan Washington’da CIA’in Türkiye Masası eski şefi Graham Fuller’la görüşen Erdoğan Genel Başkanımızın ABD ziyaretinde “karanlık taraflar” olduğunu(!) söylemiş…
613
Erdoğan ve Nebati Bakanın "epistemolojik kopuşu" ülkemize çok pahalıya patladı. Geçtiğimiz Eylül'de 44,4 milyar $ olan 12 aylık dış ticaret açığı, bu Eylül'de %118 artarak 96,9 milyar $ sıçradı. Ne diyelim; Çakma doktor, milleti canından eder. Çakma ekonomist, ülkeyi berbat eder.
614
1) Sarayın kibirlisi göreve geldiği 2002'den bu yana; - 2 trilyon 504 milyar $ vergi topladı - 131 milyar $ içeriden, dışarıdan borçlandı. - Milletin 63 milyar $'lık malını, mülkünü sattı. Toplam 2 TRİLYON 697 MİLYAR DOLAR para toplayıp harcadı.
615
2) Sarayın kibirlisi 20 yılda, Kendinden önceki 57 Hükümetin, 79 yılda kullandığı kaynağın 4 katını kullandı. Önceki hükümetler kullandığı her 100$'lık kaynakla 714$ gelir yarattı. Saray Hükümetleri her 100$'lık kaynakla 533$ gelir yaratabildi. Kaynaklar israfa, şatafata gitti.
616
3) 2011'de çıktılar "2023'te Türkiye'yi en büyük 10 ekonomi arasına sokacağız" diye SÖZ VERDİLER. 2023'te -Milli gelir 2 triyon$ -Fert başına gelir 25 bin$ -İhracat 500 milyar$ -İşsizlik %5 olacak diye SÖZ VERDİLER. Bunları Kalkınma Planlarına yazıp resmi hedef haline getirdiler.
617
4) 2023'e artık sayılı gün kaldı. Bırakın dünyada ilk 10 ekonomiden biri olmayı; - 1990 yılında en büyük 20 ekonomi arasına giren - 1999'da G20 üyesi olan Türkiye'yi En büyük 20 ekonomi arasından düşme noktasına getirdiler.
618
5) Kendi açıkladıkları programda, 2023 hedeflerinin yarısına bile ulaşamadıklarını itiraf ettiler. “Fert başına 25 bin $ gelir” demişlerdi. Kişi başına geliri 15 bin $ bile yapamadılar. “2 trilyon $ olacak” dedikleri milli gelir, 1 trilyon $'ı bile göremedi.
619
6) Türkiye sadece ekonomide zemin kaybetmedi. Ülkemizi Hukuktan, demokrasiye 3. dünya ülkeleri seviyesine indirdiler. Sadece son 4 yılda ülkemiz; -Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde 8 -Yolsuzluk Algı Endeksi'nde 18 -Dünya Mutluluk Endeksi'nde 38 sıra birden geriledi.
620
7) Son 20 yılda, hiçbir hükümete nasip olmayan kaynakları ve zamanı kullandılar. Verdikleri sözleri tutamadılar. Büyük fırsatları kaçırdılar. Toplumu kutuplaştırdılar. Kaynakları israf ettiler. Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklarda, Everest'e çıktılar.
621
8) Ama Saraya heba ettiği 20 yıl yetmemiş. Şimdi utanmadan, sıkılmadan 100 yıl masalları anlatıyor. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Milletimiz sizin ne olduğunuzu gördü. Notunuzu verdi. Tasdiknamenizi elinize vermek, sizi evinize göndermek için artık sandığa gün sayıyor.
622
9) "Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında" aziz milletimiz; Bu otoriter rejimi sandıkta göndererek bir kez daha tarih yazacak. Saray kaybedecek, Halk kazanacak! Otokrasi kaybedecek, Demokrasi kazanacak! Saray beslemeleri kaybedecek, Milletimiz kazanacak!
623
10) Biz kazanacağız, Türkiye kazanacak! Biz kazanacağız, 85 milyon kazanacak!
624
Cumhuriyet; Tebaa değil millet olmak Yurttaşlarına insan onuruna yaraşan yaşam sunmak demektir. Büyük Önderimiz Atatürk’ün ifadesiyle Cumhuriyet “Bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.” Cumhuriyetimizin 99. yılını kutluyor; Atamızı ve silah arkadaşlarını şükran ve rahmetle anıyorum.
625
AKŞAM GENEL BAŞKANIMIZ ANALARIN BABALARIN DERDİNİ ANLATIYOR.ATAMA BAKAN, SİLAHLI GÜVENLİK BÜROKRASİSİNİN BAŞINDAKİLERDEN MEDET UMUP TEHDİTLER SAVURUYOR.BU, SARAYIN TALİMATIYLA SEÇİLMİŞLERİ BÜROKRATİK VESAYET ALTINA ALMA GİRİŞİMİDİR. BİZE SÖKMEZ. KORKUTAMAZSINIZ.