Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(古い順)

576
Türkiye'de en zengin %1 toplam ulusal servetin %41'ine sahip. Servet dağılımının en bozuk olduğu 3. ülke Türkiye. Ne diyordu şair? Allah'ın 10 pulunu bekleye dursun 10 kul. Bir kişiye tam 9, 9 kişiye 1 pul. Bu taksimi kurt yapmaz, kuzulara Şah olsa. Sarayın kibirlisinin eseri:
577
1) 20 yıllık bir hükümetin Türkiye’yi dünyaya göre yoksullaştırma hikâyesi. Türkiye'nin küresel servetten aldığı pay 2007-13 arasında yükselişini durdurmuş. Tek adamlık hevesinin arttığı 2017’den itibaren de düşüş hızlanmış. Yani az gitmiş uz gitmiş 2002’nin gerisine gitmişiz.
578
Sarayın kibirlisinin bu millete karşı kalp gözü kapanmış. Kulakları milletin feryatlarını duymaz olmuş. Avrupa'nın Amerika'nın % 8 enflasyonu ile hissettiği enflasyon farklıymış. Sen Avrupa'yı bırak! Sebebi olduğun "sözde %80" enflasyonla, milletimize hissettirdiklerine bak!
579
Kötü yönetiminle ülkenin gençlerini işsiz bırak, araba alma umutlarını bitir, konserlerini iptal et, eğlenmelerine engel ol, sonra da gitmek isteyene  acıyarak bakıyorum de. Mağdur ettiğin, geleceklerini çaldığın gençler seni ilk sandıkta gönderip ardından kahkahalarla gülecek. twitter.com/krtkulturtv/st…
580
Akıl, izan, vicdan yoksunu yazılar nasıl kaleme alınıyor? Sarayın kibirlisi itiraf etmiş. Bir ülkede vatandaşına sürekli yalan söyleyen bir medya varsa, milletin aşına, işine, geleceğine göz diken kem gözleri dışarıda değil, talimatı veren sarayda arayacaksınız.
581
Nebati Bakan "Epistemolojik kopuş", "Nöro ekonomi" derken son bir haftada 2,5 milyar $ döviz rezervi yakmış. 20 Mayıs'tan bu yana, tek bir haftada yakılan en yüksek döviz rezervi. SWAP hariç net rezervler -55,4 milyar $ ile 21 Ocak haftasından bu yana en düşük seviyesinde.
582
Nebati Bakanın; "Heteredoks politika", "Epistemolojik kopuş", "Nöro ekonomi" safsataları 24 saatini görmeden patladı. İlk 8 ayda dış ticaret açığı, geçen yıla göre, %146 artarak 73 milyar $'a çıktı. Bu bir rekor! Enerji hariç dış açık ise %153 artarak, 20 milyar $'a sıçradı.
583
Nasreddin Hoca'nın borç ödeme fıkrası gibi bir safsata uydurdular. Faiz inecek, TL değer kaybedecek, ihracat ithalattan çok artacak, dış açık kapanacak, rezervler dolacak, TL değer kazanacak, enflasyon düşecekti. Sonuç: 12 aylık dış ticaret açığı 2'ye, Enflasyon 4'e katlandı.
584
İTO'nun ücretliler enflasyonu Eylül'de %107,4 ile rekor kırdı. Yarın TÜİK makyajlı rakamlarını açıklayacak. Aradaki makas daha da açılacak. Erdoğan millete şunun cevabını vermeli: Madem "düşürme" kabiliyetin vardı, Enflasyonu %19'lardan %107'ye neden çıkardın? Bunu niye istedin?
585
Biz korkudan değil; huzurdan yanayız. Biz baskıdan değil; özgürlükten yanayız. Biz kutuplaşmadan değil; kucaklaşmadan yanayız. Biz kin ve nefretten değil, sevgi ve saygıdan yanayız. #BizKazanacağız; 85 milyon yurttaşımız kazanacak! #BizKazanacağız; tüm Türkiye kazanacak!
586
200 Liralık banknotla ne kadar Dolar alınabiliyor? Tedavüle çıktığı 1 Ocak 2009'da 132 $. Ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş adımlarının hızlandığı 2017 başında 57 $. Bugün 11 $. Satın alma gücünden bahsedenlerin, paramızın satın alma gücünü getirdiği yer işte burası.
587
"Milletimiz müsterih olsun! Göstereceğimiz ortak Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır..." #BizKazanacağız tüm Türkiye kazanacak!🇹🇷
588
Hükümete nasıl başladılar? Tüketici enflasyonu % 29,7, Üretici enflasyonu %30,8. Hükümetten nasıl gidiyorlar? Tüketici enflasyonu %83,5. Üretici enflasyonu %151,5.
589
200 liralık banknot tedavüle çıktığı 2009’da 132$ alıyordu. Bugün sadece 11$ alabiliyor. Aradaki 121$ nereye gitti? Saray “Enflasyonu şaşırtıcı bir hızla düşürme kabiliyetine sahibiz” diyor. Madem bu kabiliyete sahipsiniz, ne duruyorsunuz? Elinizi tutan mı var?
590
Model dedikleri safsata tel tel dökülüyor. Ne dedilerse tersi oluyor. Evet, söyledikleri gibi ortada bir “kopuş” var. Ama “Epistemolojik” değil, hükümetin milletten kopuşu…
591
Hayırdır! Kışa girerken kasada doğalgaz alacak para mı kalmadı? Umarım bu haber doğru değildir. twitter.com/financialjuice…
592
BOTAŞ’ın Rusya’ya gaz ödemelerini, yüksek enerji fiyatlarını gerekçe göstererek, 2024’e ötelemek istediği iddia ediliyor. Böyle bir arayış varsa durum vahim. Ya kasada doğalgaza ödeyecek tek sent yok, ya da yiyip içelim hesabı gelen ödesin diyorlar. bloomberg.com/news/articles/…
593
Sn. @omerrcelik, 20 yılın sonunda hak ve özgürlükler konusunda AK Parti’nin ülkemizi getirdiği nokta milletin malumudur. Bu dakikadan sonra, metal yorgunu kadrolarınızın millet için atabileceği tek hayırlı adım, Çarşamba randevunuzda "hemen seçim" kararı almanızdır.
594
Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki manipülasyon 10 kişinin üzerine yıkılarak geçiştirilecek bir iş değildir. Borsada "organize iş" yürütenlerin, küçük yatırımcıyı silkeleyenlerin kökü nereye giderse gitsin mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Gözümüz üzerinizde!
595
Uydurdukları safsataya; "Epistemolojik kopuş" "Heteredoks politika" "Nöro ekonomi" diye kulp takmaya kalksalar da, mızrak çuvala sığmıyor. 12 aylık dış ticaret açığındaki epistemolojik kopuş %120. Geçen yıl Eylül'de 44 milyar $ olan açık, bu yıl 98 milyar $'a sıçradı.
596
“Paranın itibarı milletin itibarıdır” Nereden nereye…
597
Bilim insanı, siyasetçi, Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok’un hain bir suikastla aramızdan alınmasının üzerinden 32 yıl geçti. Saygı ve rahmetle anıyorum.
598
BOTAŞ'ın veresiye gaz için Ruslara neden ricacı olduğu şimdi anlaşıldı. TCMB kasasındaki döviz açığı 30 Eylül'de "59 milyar $" ile bir kez daha rekor kırdı! Anlaşılan bunlar milletin döviz rezervini yağmalanacak ganimet sanmışlar. Allah Aşkına! Sizin bu millete gareziniz ne?
599
Dolar gece yarısı 19'u görmüş. Hayırdır! Gece yarısı "Oniki-Bir" nöbetindeki dealer, mola için masadan mı kalktı?
600
Bu tablo iflasın ilamıdır. Hiç paramız yok, döviz kasasında hiç dövizim kalmadı demek için bile 59 milyar dolar bulmak zorundayız. Halimiz bu.