Faik Öztrak(@faikoztrak)さんの人気ツイート(新しい順)

276
“Sarayın kibirlisi, bu kadar besleme danışmanı ne yapıyor?” diye merak ediyorduk. Meğer Saraydaki bir kısım danışman, siyasi konumlarıyla milleti ve küçük tasarrufçuyu soymakla görevliymiş. Meğerse orda burada, din, iman, bayrak ezan derken, deveyi havuduyla götürüyorlarmış. twitter.com/gazetesozcu/st…
277
Millete hakarette bugün. Ne güzel demiş Hz. Ömer; "Utancı gidenin, kalbi de ölür."
278
2023 hedeflerinin altında ezilen, 2053'e vizyon çizemez. Sandıkta güle güle...
279
Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!
280
Bunlar ülkeyi yönetmeye değil, Ülkeyi hamuduyla yemeye gelmişler.
281
“Hiçbir emperyal güç, ateşi eliyle tutmaz. Maşa kullanır. Maşa kimdi?” twitter.com/herkesicinCHP/…
282
Çürüme, kokuşma sarayda. #SavcılarNEREDE ?
283
"Faiz sebep, enflasyon netice" safsatasının, Milletimize çıkardığı bir diğer fatura: İç borcun ödenecek faizi, anaparasını aştı. Biz boşuna demiyoruz: Erdoğan sebep, Ekonomik kriz sonuçtur.
284
Çakma hoca, dinden eder. Çakma doktor, candan eder. Çakma ekonomist, milleti perişan eder.
285
Esas Türkiye’de delik açmak “Faiz sebep enflasyon sonuç” deyip paramızı pul etmek, cari açığa rekor kırdırmak, döviz rezervlerini bitirmek, ülkeyi borca batırmak, vatandaşı hayat pahalılığına ezdirmektir.
286
Yalayıp, yutma olasılığına karşı, Söylediklerinizin yumuşak ve tatlı olmasına çalışın! Bu ülkede söylediklerini yalayıp, yutma konusunda kimse Erdoğan'ın eline su dökemez. Ne diyelim. Afiyet olsun!
287
Sorunun sebebi olanlar, Sorunun çözümü olamaz. Bu ülkede Erdoğan sebeptir. Yüksek enflasyon sonuçtur. Erdoğan ve onun beceriksiz kadroları gitmeden, Bu ülkede enflasyon da, hayat pahalılığı da bitmez.
288
OECD ülkelerinde gıda enflasyonu %13. Bizde %95. Dünyada gıda enflasyonun en yüksek olduğu 4. Ülkeyiz. Rakiplerimiz; Lübnan, Zimbabve ve Venezüella. Millete yıllarca "Türkiye'yi en büyük 10 ekonomi arasına sokacağız" diye maval okuyanların; Türkiye'yi getirdiği yer işte burası.
289
Dönem: 2003-2022 Temmuz. Bütçeden ödenen toplam faiz: 523 milyar 441 milyon $. Her ay ödenen faiz: 2 milyar 227 milyon 407 bin 323 $. Her gün ödenen faiz: 73 milyon 239 bin 222 $. Her saat ödenen faiz: 3 milyon 51 bin 634 $.
290
Sayın @NureddinNebati ; “Enerji fiyatları olmasa, cari açık olmazdı” demeniz, “mektepler olmasaydı, maarifi ne güzel idare ederdim” demeye benziyor. 20 yılık bir yönetimin hala çare değil, bahane üretmesi, “oynamayı bilmeyen gelinin yerim dar” demesinden farksızdır.
291
1) Nasreddin Hocanın borç ödeme fıkrasına benzer uyduruk bir model piyasaya sürdüler. Faiz inecek, döviz kuru çıkacak, cari açık kapanacak, rezervler dolup taşacak, döviz kuru düşecek, enflasyon gerileyecekti. Sonuç: Cari açık bu yılın ilk yarısında son 11 Yılın rekorunu kırdı.
292
BOTAŞ gaz almak için, ilkin “Bizi kıskanan” Almanya’dan, 925 milyon Avro borç aldı. Şimdi de basına yansıyan haberlere göre, gaz almak için 300 milyon Avro borç daha arıyormuş. Gaz almak için bile dış borç almak zorunda kaldılarsa, vay bu ülkenin haline…
293
#ODTÜ 🧠 ❤️ 🧿
294
Erdoğan Şahsım Rejimi “eve deli, ele iyi” derken boşa söylemiyoruz. Koskoca Türkiye’yi yabancılar için “eğlence parkı” yaptılar. Memleket “bir milyoncu mağazasına” döndü. Benim vatandaşım kendi ülkesinde yiyecek ekmek bulamazken, el oğlu 12 $’a mükellef kahvaltı ziyafeti çekiyor. twitter.com/AsennaWealth/s…
295
Enerji enflasyonunda da şampiyon Türkiye. OECD ekonomilerinde enerji enflasyonu % 40,7. Türkiye’de % 172,4. Aradaki berbat fark “Erdoğan Etkisi”.
296
Döviz kıtlığını, stokçu diyerek sanayiciye, Enflasyonu, şükürsüz diyerek millete, Çaldırdığınız soruları, altılı masa diyerek muhalefete yıkamazsınız. Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte! Milletimiz kimin ne yaptığını çok iyi biliyor. Hesap sormak için sabırsızlıkla sandığı bekliyor.
297
𝐀𝐤𝐤𝐮𝐲𝐮 𝐧ü𝐤𝐥𝐞𝐞𝐫 𝐤𝐚𝐩𝐢𝐭ü𝐥𝐚𝐬𝐲𝐨𝐧𝐮 ve Rusların Akkuyu'nun anahtarına el koymalarına ses çıkaramamalarının nedeni işte bu tablo. Rusya'dan gelecek birkaç milyar $ "sus payına" sevinecek kadar kasayı boşalttılar. Ama kasa açığı bu arada azalmıyor daha da artıyor.
298
"Ülkeyi uçuracağız" dediler. Sınav sorularını uçurdular. Gençlerin emeğini, hayallerini ve geleceğini çaldılar. Bıraktık ülkeyi, sağlıklı bir sınav sürecini bile yönetemediler. Yeter artık! Emaneti sahibine geri verin. Getirin sandığı.
299
Tam bir yıl önce bugün. Saat 22.35. Erdoğan sarayında çanak soruları cevaplıyor. O gün enflasyon %19 idi; bugün %80. O gün $, 8,46 idi; bugün 17,96. O gün €, 10,02 idi; bugün 18,30. O gün benzin 7,82 TL idi; bugün 22,38 TL. O günden sonra, koskoca bir ülkenin iflahını kesti.
300
Sınav sorularını koruyamayacaksınız. Sınırlarımızı koruyamayacaksınız. Şehirlerimizi koruyamayacaksınız. Paramızın değerini koruyamayacaksınız. Merkez Bankası kasasını koruyamayacaksınız. Beceriksizliğin bu kadarı çok özel bir çaba gerektirir. Bu kadar hata tesadüf olamaz.