Barrufet del temps(@MeteoBarrufet)さんの人気ツイート(いいね順)

201
Els suricates pertanyen a la família de les mangostes i es troben al desert de Kalahari. És una espècie molt sociable que viu en grups i té un gran instint de protecció, tant, que sempre n'hi ha un o dos en alerta vigilant a les zones més elevades. 📹 Nick Kleer.
202
Hi ha estructures molt senzilles i sorprenents, quan veus el que suporten dius "aquí hi ha alguna cosa que grinyola", i sí, resulta que és la neurona la que grinyola.
203
Curiosa forma la d'aquest núvol captat a sobre de Sant Petersburg. A més a més, va aparèixer quan la llum del Sol arribava per l'horitzó acolorint la part baixa. Tot plegat, semblava un 'meteorit' congelat al cel i travessant la capa de núvols.
204
Amb les animacions Barrier-grid (o també conegudes amb el nom de kinegram) es poden aconseguir efectes realment sorprenents. Bàsicament consisteix a desplaçar una làmina transparent ratllada sobre una imatge entrellaçada. És molt semblant a la impressió lenticular. 📹 MrCox.
205
Agafes uns quants objectes que trobis per casa, una càmera que permeti l'enregistrament a molts fotogrames per segon (càmera lenta o millor súper lenta) i ja pots deixar bocabadada a l'audiència.
206
Els barrufets no tenim pèl als braços, però ara mateix els tinc de punta. 👻
207
Bon dia! El blauets (o millor dit, els alcedínids) són uns ocells acolorits que m'encanten. Els de casa nostra són de color blau i taronja principalment, en canvi, aquest viu a l'Àsia del Sud i es coneix amb el nom de blauet nan dorsivermell (Ceyx erithaca).
208
Mathew Nichols va enregistrar aquestes fantàstiques images a una glacera del Mont Rainier (Washington - EUA). La possible dispersió de la llum i la presència d'algues i/o de microorganismes al gel, va convertir el sostre de la cova en una cúpula de colors. 🌈
209
El pànic explicat en 5 segons... 🐭
210
Ara ja no podreu dir que no heu vist mai com s'amaga la Lluna orbitant la Terra. 📹 Riccardo Rossi (ISS).
211
Oegil Kim Kyeong-ho (Corea del Sud) és un cal·lígraf expert en la tècnica de la pintura antiga del Sutra (budisme). Fa transcripcions i decoracions amb amalgama d'or sobre paper blau. Tot a mà i molt minuciosament amb fantàstics patrons i figures tradicionals.
212
Bon dia! Primer dia sencer de primavera i per acompanyar-lo, un poso un bonic vídeo de l'esdeveniment que se celebra cada any al Parc Marítim Hitachi (Japó). Uns 4,5 milions de flors blaves (Nemophila menziesi) cobreixen gran part del ひたち海浜公園, tot un espectacle primaveral.
213
Hi ha moltes maneres de pescar 🎣.
214
El dulcimer és un instrument de percussió mediaval. No es té clar l'origen per falta de dades. Ted Yoder el toca fantàsticament bé. Quan he sentit que era una de les cançons que més m'agrada (dels Tears for Fears) no he pogut evitar piular-la 🙂. Font: m.youtube.com/watch?v=E6QOr-….
215
Els crísidids són una família de vespes (entre altres) que tenen colors metàl·lics brillants. Dins aquest grup hi ha la Chrysis concinna, una vespa ben acolorida que si no l'haguessis vist mai i ara t'ho expliquessin, potser et costaria de creure la descripció del seu aspecte.
216
Bon dia! No us perdeu aquest gran vídeo 👇. L'abellot és el mascle de l'abella de la mel 🐝. L'encarregat de fertilitzar l'abella reina mentre fa el vol nupcial. L'acte té un final fatal pel mascle, mor de manera fulminat quan l'òrgan reproductor queda enganxat a la femella.
217
El tall per raig d'aigua a pressió és un sistema que permet tallar materials durs en fred, fàcilment, ràpidament i amb molta precisió. A través d'un programari s'entra la forma i les característiques del material a tallar. Després, un raig d'aigua d'entre 1 i 5 mm fa el tall.
218
Bon dia! A Nova Zelanda hi viuen uns ocells sense ales anomenats Kiwis. Tenen un nas a la punta del bec per buscar menjar seguint l'olfacte. Fan la mida d'una gallina però els ous 🥚 que ponen són 10 vegades més grossos (mireu la "radiografia"). Alguns estan en perill d'extinció.
219
Observar feines de fusteria en format stop-motion és una addicció! No us perdeu aquesta meravella d'Omozoc.
220
L'Orchis italica és una orquídia que es pot trobar pel la Mediterrània. Quan floreix ho fa en inflorescència, és a dir, en grups de flors. La sorpresa ve quan les mires de la vora, perquè tal i com veieu a la fotografia, tenen la forma d'homes encaputxats despullats 😅.
221
Els òpals de Welo són unes pedres que es troben en vetes de quars d'Etiòpia i rivalitzen amb els d'Austràlia. Tenen unes brillantors, iridiscències i transperències que els fan únics. Mostren tots els colors de l'arc de Sant Martí però sobretot, el groc, taronja, vermell i verd.
222
La pirita és un mineral format per sofre i ferro. Cristal·litza en el sistema cúbic propietat que fa que es pugui trobar a la natura formant cubs gairebé perfectes. Aquests provinents de Navajún (La Rioja) no han estat tallats ni polits, així es van trobar.
223
Bon dia! Noruega té al voltant de 2.500 km de costa arrugada per uns 1.700 fiords. Si poguéssim estirar-la tota, en total tindríem 21.612 km en línia recta.
224
Jugar al Jenga pot provocar la pujada de la tensió arterial.
225
Bon dia! Aquí hi ha un dragó de cua de fulla, i sí, us costarà de veure. Aquests rèptils tenen unes adaptacions evolutives que els hi permeten un camuflatge gairebé perfecte a l'entorn adequat. L'ull és potser l'únic punt que els delata. Ja el veieu? 🦎 📹 Dave Bagshaw.