151
152
Bon dia! El salt de l'Agrio (Parc Provincial de Copahue - Argentina) té uns 45 metres de caiguda. Es troba en un entorn volcànic i deixa caure aigua àcida degut als minerals que arrosega, això fa que les roques (de basalt) agafin aquest color vermellós inesperat i bonic.
153
Heu vist mai la molsa a través d'un microscopi? No? Doncs ara ja sí.
154
Bon dia! Els esturions són uns peixos considerats fòssils vivents ja que han viscut a la Terra els últims 165 milions d'anys. Poden fer una llargària de més de 4 metres, és a dir, veure'n un de la vora ja fa cert respecte.
155
Bon dia! El Samanea saman és una arbre que rep un grapat de noms diferents. Aquesta espècie sol arribar als 20 metres d'alçada, però destaca perquè la copa pot ser moltíssim més ampla que alta. Mireu aquest exemplar que es troba al cementiri d'Alae (Hawaii - EUA). 📹 Alex Bauer.
156
Bon dia! A vegades trobes coses d'aquestes que dius que no poden ser possibles, que només poden trobar-se a films, com si la gravetat funcionés diferent. Aquesta roca es troba al desert de Hasma (Tabuk - Aràbia Saudita) i l'erosió n'és la culpable.
157
Bon dia! Els porcs espins no pertanyen a la família dels porcs (tot i el seu nom) i tampoc són eriçons. De fet, són uns mamifers rosegadors (com els ratolins) i possiblement no ho sabies. Tenen un únic parell de dents incisives a cada mandíbula. Les pues? No les disparen, cauen.
158
No vagis mai d'acampada sense un encenedor, paper de vàter i... una llauna de tonyina amb oli. 😅
159
Dues pipes més i no passa.
160
Bon dia! Sou aficionats als escacs? Heu vist i sentit 🔊 mai la fabricació d'un escaquer? #ASMR Doncs us deixo això aquí per si teniu curiositat. Ja de pas, si algú sap qui és l'autor que me'l digui si us plau. Gràcies.
162
Com simular la gravetat de la Lluna?
163
164
El bismut (Bi) és un metall, un element químic d'un color blanc platejat quan es troba en estat pur. Igual que l'aigua, solidificat sura sobre el bismut líquid (punt fusió 271,5 °C). Si la solidificació es fa lentament, formarà bonics cristalls. No us perdeu el final del vídeo.
165
M'ha recordat en Ranma anant a l'escola amb l'Akane. 😅
166
Poké Ball o armadillo? 😉
167
Bon dia! Les papallones fan la coneguda metamorfosi, passen d'un estat larvari 🐛 a un estat adult 🦋. Però pel mig passaran per l'estat de crisàlide. Algunes espècies la pengen en branques o matolls, altres la fan sota terra i algunes fins i tot la cobreixen d'un capoll de seda.
168
Els estepicursors (sí, es diuen així 😅) són unes plantes que viuen a les estepes. Quan s'assequen, el vent els arrenca i els fa rodolar tal i com es veu a les típics films de l'oest. Aquestes imatges es van enregistrar a prop de la ciutat de Lemoore (California - EUA). #critters
169
Sou de dibuix lineal? Recordeu com fer un pentàgon regular? 🙂
170
Si mai veieu una crispeta 🍿 bellugant-se sola, potser és que esteu davant d'un insecte de la família Flatidae. Aquesta petita nimfa de la selva amazònica de l’Equador, està coberta d'uns filaments de cera que la protegeixen. 📹 Andreas Kay.
171
172
Quan la matèria orgànica es descompon al fons dels llacs, rius, etc, es produeix gas metà que puja a la superfície (un gas d'efecte hivernacle que cada cop va a més). Quan l'aigua es congela queda atrapat a sota o entre el gel. Si l'alliberes i li acostes una flama 🔥...
173
Bon dia! Sovint la refracció de la llum en els núvols provoca iridescències (dispersió de la llum). Així d'espectaculars van ser fa uns dies a Okinawa (Japó). Els rajos del Sol travessaven els cristalls de gel de la part alta dels núvols pintant el cel de colors. 📹 Mizu Okinawa.
174
Bon dia! És fàcil pensar que l'aigua calenta es congela més lentament que la freda, però en determinades condicions esdevé a l'inrevés. Això passa perquè la calenta s'evapora abans al contenir menys gasos que li dificulten la congelació. És el conegut efecte Mpemba.
175