Barrufet del temps(@MeteoBarrufet)さんの人気ツイート(いいね順)

1
Ara fa un any us vaig posar un vídeo molt semblant, però ja us dic que no és el mateix. Aquí veureu com una parella de mallerengues blaves examina la nova casa, fa el niu, pon els ous i cuida les cries. No us perdeu detall 🐣. 📹 Nest Box.
2
Boon dia! Aquestes imatges 👇 no són gens fàcils d'observar. Un ant (Alces alces) perdent les banyes, les dues de cop!! Derek Keith Burgoyne (Canadà) va captar el moment fent servir un dron. L'ant va sacsejar el cos i el moviment va provocar la caiguda (les canvien cada any).
3
Bon dia! Fixeu-vos amb les bosses que tenen al costat les abelles 🐝 que tornen de recollir pol·len. S'anomenen corbícules (o cistells de pol·len) i estan a les tíbies de les potes posteriors. No us perdeu com vigilen els dos guàrdies de l'entrada. Feu 🔁/♥️ si us ha agradat 🙂.
4
Bon dia! Sí, el gel es pot trencar si passes per sobre, potser no aguantarà el teu pes. Curiosament, alguns animals també han arribat a la conclusió de que si reparteixes el pes aguantarà millor. Curiosament, alguns animals apliquen la física millor que alguns humans. 🙂
5
Bon dia! No us perdeu aquest vídeo si encara no l'heu vist. Rob Thompson (de la Reading Meteorology) explicava d'una manera ben gráfica com pot augmentar el perill de riuades i inundacions després d'un temps de sequera. La terra humida i verda xucla l'aigua, en canvi, la seca no.
6
Mini art urbà 🐭.
7
He buscat però no he trobat l'autor/a, si sabeu qui és, feu-m'ho saber. En vull més!!
8
Bon dia! El temple de Kyorinbo es va construir l'any 605 per ordre del príncep Shotoku (això es pensa). Quan arriba el final de la tardor 🍁 agafa aquest aspecte. Les fulles dels 200 arbres i de les molses del jardí converteixen el recinte en un lloc ben bonic i màgic.
9
Bon dia! Ara que són dies de piscina i platja, potser us interessa fer un submarí de Lego. Però no un d'aquests que fan els nens, seria d'un nivell avançat reaprofitant material i afegint-hi tecnologia. Si ets "maker" això t'interessa. Mireu-ho a pantalla sencera. 📹 Be Maker.
10
Suposo que quan t'adones que et pot passar a tu, és quan et tornes molt més solidari.
11
Bon dia! Les foques són mamífers, tenen pulmons i no poden respirar a sota l'aigua. El sistema respiratori i el circulatori se'ls hi ha adaptat per poder aguantar molta estona submergides. Ara bé, heu vist mai com controlen els orificis nasals perquè no els hi entri l'aigua? 🔊
12
Ja m'imagino que l'heu vist 🐰, però és que quan el torno a mirar no puc parar de 😂.
13
Un gos curiós? Ah no... 😅
14
Poques vegades un fotògraf fa el clic just en aquell precís instant que, capta la tensió superficial de l'aigua com segurament mai havies vist. 📷 Ian MacNicol.
15
Us recomano mirar aquest timelapse a pantalla sencera i així poder gaudir d'aquestes vistes enregistrades a l'Estació Espacial Internacional. La nostra costa i la nostra mar vista a ~400 km d'altura. Un espectacle. 📹 Riccardo Rossi.
16
Bon dia! Poques infografies tenen tanta informació interessant en tan poc espai i de forma tan visual. Aquí podem veure els planetes 🌍 del sistema solar (amb els nans Ceres i Plutó) a escala, la direcció i velocitat de rotació, la inclinació de l'eix, etc. 📹 James O'Donoghue.
17
Voler és poder. 🐌
18
Me l'han enviat per WhatsApp i m'ha fet riure 😆. 🔊
19
Normalment l'arc de Sant Martí 🌈 és un arc vist a la superfície de la Terra, però si ens enfilem més amunt deixa de ser un arc i es converteix en un cercle. El pilot Lloyd J. Ferraro va fer aquesta foto (amb colors exagerats) a 30.000 peus (~9.150 metres) sobre l'oceà Pacífic.
20
Bon dia. ☀️ Només dir-vos que m'agafo uns dies de vacances (potser 2, potser molts més, no ho sé). Em sap greu fer aquesta interrupció després de tants anys sense cap pausa, però la necessito per meditar la continuïtat del Barrufet del temps.
21
M'agrada fer caminades per la muntanya, però el llac Oeschinen (Suïssa) em queda una mica lluny. Quina sort que tenen alguns.
22
Si us agrada la ceràmica i decorar-la, podeu provar de fer com la Deana Coveney, fer servir les fulles i les plantes per crear obres inspirades en la natura i la botànica. 🌿
23
L'artista Kohei Ohmori (Japó) sap fer una aixeta així amb un llapis. I tu? 🙃
24
Vine! Vine! Et vull ensenyar una cosa.
25
El llop gris 🐺 és el cànid més gros i el podem trobar a Amèrica del Nord i Euràsia. A "Colorado Wolf & Wildlife Center" cuiden i ajuden a aquesta espècie entre altres. Allà tenen exemplars de mides que si te'ls trobessis de cara en estat salvatge se't posarien els pèls de punta.