151
Ja m'imagino que l'heu vist 🐰, però és que quan el torno a mirar no puc parar de 😂.
152
No fa gaire us vaig posar una animació que mostrava com orbitaven les 80 llunes de Júpiter. Ara bé, com són aquests satèl·lits naturals? Són grossos? Són petits? Doncs aquí us en podeu fer una idea. 📹 MetaBallStudios.
153
Ja corren molts vídeos d'aquests per la xarxa, però això no treu que en vulguem més, no? 😉
154
Bon dia! Aquesta cadena d'abelles es el resultat d'un comportament que encara no se'n coneix el motiu. Que si serveix per medir les distàncies, per construir el rusc, per fer cera, etc. Tot i tenir estudis que expliquen com es comuniquen, encara no ho sabem tot d'aquesta espècie.
155
L'artista Kohei Ohmori (Japó) sap fer una aixeta així amb un llapis. I tu? 🙃
156
Bon dia! El temple de Kyorinbo es va construir l'any 605 per ordre del príncep Shotoku (això es pensa). Quan arriba el final de la tardor 🍁 agafa aquest aspecte. Les fulles dels 200 arbres i de les molses del jardí converteixen el recinte en un lloc ben bonic i màgic.
157
Dues pipes més i no passa.
158
Oegil Kim Kyeong-ho (Corea del Sud) és un cal·lígraf expert en la tècnica de la pintura antiga del Sutra (budisme). Fa transcripcions i decoracions amb amalgama d'or sobre paper blau. Tot a mà i molt minuciosament amb fantàstics patrons i figures tradicionals.
159
Bon dia! Sí, el gel es pot trencar si passes per sobre, potser no aguantarà el teu pes.
Curiosament, alguns animals també han arribat a la conclusió de que si reparteixes el pes aguantarà millor.
Curiosament, alguns animals apliquen la física millor que alguns humans. 🙂
160
Mimat o llest? 🤔
161
No és nou ni de bon tros, és trencaclosques clàssic, però sempre va bé exercitar la neurona.
162
Bon dia! Quan et diuen que ha sortit l'arc de Sant Martí t'imagines això, un arc. Però la dispersió de la llum del Sol quan travessa les gotes d'aigua pot provocar sorpreses com aquesta 🌈. Com la que va enregistrar Oxtail Zaddy a Montego Bay (Jamaica) aquesta setmana.
163
Bon dia! Poques infografies tenen tanta informació interessant en tan poc espai i de forma tan visual. Aquí podem veure els planetes 🌍 del sistema solar (amb els nans Ceres i Plutó) a escala, la direcció i velocitat de rotació, la inclinació de l'eix, etc. 📹 James O'Donoghue.
164
El tall per raig d'aigua a pressió és un sistema que permet tallar materials durs en fred, fàcilment, ràpidament i amb molta precisió. A través d'un programari s'entra la forma i les característiques del material a tallar. Després, un raig d'aigua d'entre 1 i 5 mm fa el tall.
166
Potser recordes com recollien el cotó al film "Allò que el vent s'endugué", però potser no has vist com es fa ara...
167
Si us agrada la ceràmica i decorar-la, podeu provar de fer com la Deana Coveney, fer servir les fulles i les plantes per crear obres inspirades en la natura i la botànica. 🌿
168
Bon dia! Segurament aquest arbre estava podrit per dins, això va provocar que es fes una cavitat a l'interior. Amb el temps s'hi va acumular aigua que potser va entrar per alguna esquerda, branca trencada o bé per capilaritat. En tallar-lo es van trobar amb aquesta sorpresa.
169
La curiositat i les reaccions dels gats 🐱 són fascinants.
170
Bon dia! No fa gaires setmanes vaig posar un altre vídeo d'aquest artista que publica les seves obres a la xarxa TikTok (Douyin). Els resultats són tan sorprenents que t'enganxen i no pots para de mirar-los. 🎨 tcmss1.0.
171
Eppp! Això requereix una mica de pràctica i habilitat!
172
Un corb fanfarró? 😅 No. Els ocells en general tenen diferents maneres d'estendre les ales per regular la temperatura, desparasitar-se, o senzillament, per assecar les plomes.
173
Sou de dibuix lineal? Recordeu com fer un pentàgon regular? 🙂
174
Bon dia! El salt de l'Agrio (Parc Provincial de Copahue - Argentina) té uns 45 metres de caiguda. Es troba en un entorn volcànic i deixa caure aigua àcida degut als minerals que arrosega, això fa que les roques (de basalt) agafin aquest color vermellós inesperat i bonic.
175
Això és un "dinaré encara que m'hi deixi l'esquena".