Dr. Fahrettin Koca(@drfahrettinkoca)さんの人気ツイート(リツイート順)

1976
SMA BİLİM KURULU yarın toplanıyor. Şu an bütün hastalarda kullanılan bir ilaç var. İkinci ve üçüncü ilacın Türkiye'de kullanımı, bunların hangi hasta grubuna kullanılacağı konusunda Bilim Kurulu karar verecek. Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapacağız.
1977
DOZ SAYISINDA DÜNYADA 7. ÜLKEYİZ! Covid-19’a karşı uygulanan toplam aşı dozu sayısında, nüfusu bize yakın ve aşı üreticisi olan Almanya’yı da geride bıraktık. Tüm dünyada 7. sıradayız. Türkiye’den önceki ilk 6 sırada, aşı üreticisi Çin ve ABD ile çok yüksek nüfuslu ülkeler var.
1978
Bilim Kurulu Toplantımız sonrası basın açıklamamız:
1979
Ağır sağlık sorunları sebebiyle uzun süredir tedavi görmekte olan Galatasaray Spor Kulübü eski başkanı Mustafa Cengiz aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.
1980
1981
Farklı ülkelerin ürettiği COVID-19 aşıları arasında biz tercihimizi özellikle inaktif aşıdan yana kullandık. Bunun düşük riskli ve daha etkili olduğunu 24 Aralık’ta yaptığımız basın toplantısında açıklamıştım. twitter.com/drfahrettinkoc…
1982
Batman Beşiri Devlet Hastanesinde dün görevlilere bıçaklı saldırı olduğu haberi kamuoyuna yansımıştı. Hastane güvenlik görevlisine yapılan saldırının zanlısı ve Emniyette 4 ayrı suç kaydı olan şahıs tutuklandı.
1983
Yıldırım-Pençe harekatı bölgesinde 3 kahraman askerimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize sabırlar diliyorum.
1984
Gençler, sorumlu davranarak evlerinize, sevdiklerinize, büyüklerinize virüs taşımamak için tedbirlere uymalı ve en kısa sürede tam aşılı hale gelmelisiniz. Gençler, sizleri mücadelede ön safa davet ediyorum.
1985
Hatay’a Yeni Hastane, 1 İskenderun Devlet Hastanesi. TEMELİ BUGÜN ATILDI. 600 yataklı. Sismik izolatörlü. 3. Basamak sağlık hizmeti verilecek bu hastanede 154 yoğun bakım yatağı, 27 ameliyathane, 113 poliklinik, onkoloji merkezi, kalp damar hastalıkları merkezi bulunacak.
1986
Hacettepe Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Katılımlı Ortak Aşı Sempozyumu’nda; katılımcılarla aşıyla ilgili gelişmeleri ve çalışmalarımızı paylaştık. Türkiye gerek aşı tedariğinde gerekse kendi aşısını geliştirmekte erken yol almıştır.
1987
Üstadı ebedi âleme uğurladık. Arkasında nice diriliş şarkıları bıraktı.
1988
26 TEMMUZ, 1 MİLYONUNCU AŞI Aşı Yaptıran: Hatice Mermer (51) Aşı: Biontech, 2. Doz Aşıyı Yapan Hemşire: Nevin Özdemir Sorumlu Hekim: Mehmet İlker Uludağ Aşının Yapılma Zamanı: 15.49 Yer: Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi Isparta, Şarkikaraağaç
1989
6-12 Kasım arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık İnsidans haritasında.
1990
AYRICA temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri, şoförlük hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 10 BİN SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI yapılacaktır.
1991
ELAZIĞ orta riskli iller arasında. Sarı. İlk doz aşı olma oranı artık %65’in üzerinde. Elazığ’ın riski daha da düşürme heyecanı üzümü gibi tatlı.
1992
RİZE’DE dört gün önce yaşanan afetin ardından, acil sağlık ekiplerimiz, bu kez, olaydan etkilenen köyleri ev ev gezerek vatandaşlarımızın sağlık kontrollerini yaptı. Geçmiş olsun Rize. Allah benzer acılar yaşatmasın.
1993
ŞANLIURFA’DA, acil bir hasta için yola çıkan paletli ambulans kara saplandı ve ekiplerimiz hastaya ulaşmak için 2 saat yürüdü. İlk müdahalesi evde yapılan hasta, belediye ekiplerince kurtarılan ambulansla Siverek Devlet Hastanesine ulaştırıldı. Buraya kadar her şey iyi!
1994
EN AZ BİR DOZ aşısını yaptıranların sayısı 39 Milyonu geçti. Bu sayı, 18 yaş ve üstü nüfusun yaklaşık %63’üne karşılık geliyor.
1995
“1 Milyonuncu aşı bize mi nasip oldu?” Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yapılan Ali Haydar Polat’ın aşısı günün 1 Milyonuncu aşısıydı. Aşıyı 15.14’te Dr. Leyla Güngör uyguladı. 1 Milyonuncu aşıyı yapmış olmaktan çok o ana dek 1 Milyon aşı yapılmış olmasına sevindi. İşte bu!
1996
“Mehmet amca, senin için geldik.” Sağlık kurumlarımıza gelmekte zorlanacak büyüklerimizin, evde bakım ihtiyacı olanların aşılarını kendilerini ziyaret ederek yapıyoruz.
1997
Aşının sonuçlarını biliyoruz: Kişiyi koruma altına alıyor ve hastalığın genelde hafif geçirilmesini sağlıyor. Bu kadar mı? Hepsi sağlıkla mı ilgili? Değil. Aşı, toplumsal hayatın normale dönmesini kolaylaştırıyor, önünü açıyor. HAYATI DESTEKLEMEK için de eksik aşılarınızı olun.
1998
İki doz aşı olanların 84 Milyon içindeki oranı %50’nin, 18 yaş ve üzeri nüfustaki oranı ise %68’in üstüne çıktı. Bugün paylaşılan bir mesajda toplam nüfustaki aşı oranı yanlışlıkla 18 yaş ve üstü için belirtildi. Doğru haber çok daha iyi: Her ikimizden birimiz çift doz aşılıyız!
1999
Hava sıcaklığının eksi 30 dereceyi bulduğu Ardahan'da kış çetin geçiyor. Bölgede göller, nehirler, ağaçlar, arabalar, her şey buz tutmuş durumda. Şartlara rağmen aşılama devam ediyor. Sağlık ekiplerimiz köy köy geziyor.
2000